De CO2 impact van Inscio Roofs sensoren

Zonnepanelendak

Inscio Roofs sensoren spelen een belangrijke rol bij het realiseren, beheersen en meetbaar maken van duurzaamheidsingrepen. Maar steeds meer krijgen we de vraag wat de CO2 impact is van die sensoren. 

Die impact kunnen we opsplitsen in twee delen: in belasting en besparing:  De productie en het transport van onze sensoren hebben  CO2 impact. In de onderstaande tabel kwantificeren we die per sensor op basis van kengetallen uit openbare bronnen. 

  Kg CO2 Per eenheid
LI batterij (8500 mah bij 3,5 volt)        3,00 100 kilogram per KwH
PCB (3,5 X 6,5 cm)        0,02 7,1 kilo per m2
Behuizing kunststof (150 gram)        0,35 2.341 kilo per ton
Kabel en antenne (80 gram)          0,19 2.341 kilo per ton
Transport (Zeevracht 300 gram)        0,05 151 kilogram per ton
Zand cement mix voor sensor          1,04 866 kilo per ton
Kartonnen doosje (20 gram)        0,02 940 kilogram per ton
Totaal CO2 impact Sensor         4,67  

De besparingen die resultaat zijn bij het toepassen van onze sensoren zijn moeilijker te kwantificeren in kilo’s besparing maar zijn veel groter dan de belasting:

  • Door real-time inzicht zijn er minder (of geen) inspecties en daardoor verkeersbewegingen nodig;
  • Door inzicht gebeurt onderhoud just-in-time. Hierdoor worden risico’s vermeden, schades voorkomen, reparaties zijn niet nodig, materialen hoeven niet te worden ingezet, mensen hoeven niet naar locatie te reizen en alle bijbehorende indirecte impact (verborgen kosten) wordt vermeden;
  • Naast inzicht in vocht bieden we ook inzicht in temperatuur door het hele gebouw. Door dit inzicht kan effectiever verwarmd worden, komen problemen met isolatie eerder aan het licht en kan er effectief geïntervenieerd worden. En uiteindelijk leidt dat voor de bewoners / gebruikers van vastgoed tot optimaal comfort.
 
Wil je meer informatie of hierover eens doorpraten? Neem contact met ons op